Finepix pro S2/S5

 • We like to thank the city of Antwerp ... Dank U stad voor het geschenk ...

  De plaatselijke bewoners wensen de stad te bedanken voor het mooie vergiftigde geschenk van de plaatselijke barbecue ... nog nimmer hebben de mensen zo eendachtig van gedachten kunnen wisselen, mensen praten met elkaar, wat een prachtig spectakel dit al moge zijn ... dit is het resultaat van enkele uurtjes pret door de overgedisciplineerde nieuwe antwerpenaars die we mochten ontvangen, men deed zelf de moeite om de gesloten brug terug te openen om hen toe te laten ons allen te vergasten op dit enige mooie stilleven een ware Morandi waardig of zelfs één die dichter bij ons stond een Pieter Claesz, een meester uit de gouden eeuw der nederlanden. Voor dit zullen we zelfs hun  pesterijen en vandalisme door de vingers zien. (Let vooral op de LEGE vuilbak(ken))... (ps ik heb deze foto's en link ook doorgezonden naar het stadsbestuur, eens kijken of er enige reactie komt ... )

   

  Bild 091.jpg

   

  Bild 092.jpg

   

  Bild 094.jpg

   

  Bild 095.jpg

   

  Bild 098.jpg

   

  Bild 099.jpg

   

  Bild 100.jpg

   

  Bild 102.jpg


 • Kaalkap gaat verder te Berchem.

  De kaalkap gaat rustig verder in de parken rondom Antwerpen.  De aanzet was een voorjaarsstorm jaren geleden en blijkbaar is dat de inspiratie om zoveel mogelijk hout te verzamelen.  In dit park is men er drie en een half jaar geleden aan begonnen om een groot aantal gezonde bomen te kappen en een reeks ziekelijke boompjes te planten, sommigen zijn al driemaal uit de grond gehaald ... De echte stevige mooie bomen gaan er voor een deel aan.  Voor een groot bos is dat aan te nemen vanuit bosbouwkundige principes, maar voor een klein park is dat echte kaalslag.  Blijkbaar had de stad een vergunning voor het kappen van 23 canada populieren om dubieuze redenen aangevraagd, maar hier zijn heel wat meer dan 23 bomen geveld.  Dat het om oude en zieke bomen zou gaan is een pertinente leugen gelet op de foto's zie je ook een reeks jonge boompjes die geveld zijn.  Misschien is het van een ecofascistische aard, want het gaat om niet-inheemse soorten en dat is iets waar de groenen duidelijk niet mee kunnen leven. Het is wel bedenkenswaardig dat juist de partij die alochtonen verdedigd juist zo fanatiek tegen uitheemse soorten is. (duidelijk een geval van specieïsme). 

  Het enige grappige is dat de stad uit gemakzucht nadarhekken gebruikte met een stormwaarschuwing waar het zomer was en haast dertig graden(op het moment van de eerste werken; niet op de foto's die zijn op verschillende dagen gemaakt). Eén domme fietser dacht er het zijne van en gebruikte domweg zijn gezond verstand en reed voorbij de hekken en kwam haast onder een vallende boom terecht. (het is eigenlijk spijtig dat het niet effectief gebeurde ... wat had dan de uitleg geweest ?!).  De fietser kreeg een scheldtirrade te verwerken van de kaalkappers en gelijk hadden ze, het was ten slotte een hevige storm die plaatselijk door Berchem trok, gepaard  met blauwe lucht en felle zon ....Verstomd.

  boskap6.jpg

   

  Biboskap0.jpg

   

  boskap2.jpg

   

  boskap3.jpg

   

  boskap5.jpg

   

   

   

   

   

  Boskap1.jpg

  boskap4.jpg

   

   

   

   

 • Konijntje bij valavond

  Deze foto is gemaakt bij zeer zwakke lichtomstandigheden met de tele op 450 mm, de camera is de Fuji Finepix S2pro, een omgebouwde Nikon D100. De camera was in de losse hand gehouden op iso 800.

  konijntje.jpg


 • Hopla, daar gaat ze of vliegt ze ?

  Ik kon het niet laten om deze dame in actie te schieten ... de zwaartekracht overwonnen zowel bij deze dame als met mijn lens... 

  Hopla !.jpg


   

 • Bloem met insect. RAW bewerkt in PS CS5

  Mijn zoomlens (105-450 mm) heeft voor het eerst de buitenlucht mogen aanschouwen, dus eerst testdraaien en het was bijzonder leuk met die snelle lens, een aantal mooie cadidopnames kunnen maken, allemaal in RAW formaat. (enkele jpegs voor snel schieten waren er ook bij en om te bracketten.) Eén nadeel is wel dat de fuji met die lens nog meer in het oog springt dan ervoor al het geval was, vandaar mijn terughoudendheid om het toestel mee naar buiten te nemen. Ook een geschikte fototas vinden voor het geheel is niet evident geweest, hij past alleen in een rugzak. Deze opname is genomen in normale modus (geen macrostand) op enkele meters afstand van het onderwerp. Ik heb de bloem centraal gekozen en het insect en de achtergrond onscherp gehouden. Alleen het kader en onderschrift zijn in photoshop bijgevoegd de foto is ontwikkeld in camera Raw.  Ondertussen heb ik de kneepjes van PS weer onder de knie en nog iets nieuws ontdekt daarbij... 

  Bloem met insect.jpg

 • Fisheye en pinhole opnames ...

  P1270022.JPG

  Deze foto is genomen met een fisheye lens (17mm), het is wel even wennen aan het beeld dat je krijgt te zien op de lcd van de camera.  Ik heb er een hel ereeks van genomen om eens te testen, hier een voorbeeld ervan.

  P1260005.JPG

  hier moet u vooral letten op de fietser die lijkt er een beetje berg op te gaan door de vertekening ... 

  De laatste is genomen met een pinhole camera, met andere woorden met een camera zonder lens, maar met een body dop op de camera met een klein gaatje die moet dan wel 100% in het midden van de lensopening staan, belichtingstijden zijn experimenteel te bepalen ...

  P1260006.JPG

   

 • Ter aanvulling RAW/HDR op vorige posting:

  Deze foto is een HDR samengesteld uit één RAW beeld dmv speciale hdr-software. De Hdr is ontstaan aan de identieke RAW afbeelding van de vorige posting die is bewerkt in PS. 

  L.Leemstr RAW_HDR.jpg


 • L. Leemstraat in RAW.

  zijstraatmechelsestnwgua rawbewerking.jpg

  Deze foto is de eerste genomen met mijn finepix Pro in de buitenlucht, mét de lens die was blijven hangen bij het koerierbedrijf, dat in een komische aflevering op de BBC (Miranda) een zelfde stunt uithaalde, maar dan met de kerstcadeau's ... van de hoofdpersonages. Blijkbaar een europees probleem Verrast ... De lucht is geselecteerd geweest en aangepast dmv levels in photoshop CS5.  Eenzelfde effect kan men nabootsen met een gradueel verloopfilter, dat ik op Gimpblog één der weken zal tonen. (éénvan de mogelijkheden)...