• Decay #4 , city in decay, Harmonie.

  Decay3 harmony

 • Landscape textured on Pixlr-o-Matic (Google Chrome)

  Een beetje spelen met de toepassing van Google Chrome, Pixlr-O-Matic, een mooi simpel beeldbewerkingsprogrammatje verkrijgbaar in de app-shop van Google chrome. (klik op de foto om te bekijken op Flickr.com)  landscape textured

 • The Blue Door ....

  De posting van gisteren ging de mist in en deze foto is dus voorgestoken, nu ik vind hem dan ook kleurrijk genoeg om hem voorrang te verlenen tegenover de non-Euclidische oneindigheid van morgen ... op weg naar de tandarts, kwam ik deze deur tegen met een dito kersttuintje, harmonisch en mooi. En mijn trouwste vriend van 2010-2011 de Canon sx120 deed zijn job weer naar behoren. Ondertussen zou ik het perfecte toestel kunnen construeren, maar buiten Scientific American vragen de cameraproducenten mijn mening niet echt. Daarmee solliciteer ik naar een jobbij Canon, Nikon of Fuji ... (o, Olympus vergeten ... en Leica)

  The Blue Door

 • Candid; man sitting on a bench, Wilrijk.

  manopbistmonochroomPScs5.jpg

  Genomen met de Fuji Finepix S4000, bewerkt met photoshop CS5.

 • Kloosterbeeld bewerkt met Gimp 2.6

  Deze foto vond ik terug op één van mijn losse harde schijven, ik vond de opname nog al "plat" en oninteressant, dus ging ik in de Gimp 2.6  even spelen met diverse mogelijkheden. Eerst een kleine retrolook via het "blenden" met vaal-geel, dan spelen met niveau's in de verschillende gesplitste kanalen en ten slotte enkele filters toegepast met modificaties (alleen beschikbaar in Linux en niet voor windows). Het is trouwens in Ubuntu veel makkelijker om beeldbewerking te doen, omdat je kan spelen met 4 losse beeldschermen en de Gimp slaat dan niet steeds dicht als je een ander programma gebruikt of de beeldindex. Nee, windows dient slechts voor gaming en Photoshop, de rest doe ik in Ubuntu Linux. Ik ben een windows gebruiker van win 3.1 tot nu win7 en heb win8 al getest gedurende enkele weken, maar ik kies toch voor Ubuntu, trouwens is Linux veel ouder dan windows en start het meteen op, geen virussen of andere malware, geen spyware van microsoft ... een programma installeren duurt hier enkele seconden, je heft het niet eens te zoeken, want linux vindt het zelf. Ok je kan best iets weten van de "command line" maar dat is niet nodig, het maakt het werken wel 10-20x sneller. 

  beeldretrogimp.JPG

 • Jongeren op de Bist, juli 2011, fuji finepix S4000

  street photography, monochrome, platina toned

  Dit was één van de eerste opnames met de fuji finepix S4000, met 30x zoom en groothoek van 24 mm.  De fotobewerking is gedaan met Digikam in Linux Ubuntu, instelling op Ilford X400 pro, met platinatoning.  Ik heb nu al heel wat toestellen in bezit gehad van diverse merken en types maar de Finepix S-serie draag ik in mijn hart vanaf de release van de S 5600 enkele jaren geleden. Die laatste fotografeerde in jpeg en in RAW, had AF en manuele focus(12x optische, interne zoomlens) en dat is wat ik mis in de recentste modellen zelfs in de duurdere HS20. Nu fuji heeft altijd wel goede cameraś gemaakt ook in het digitale tijdperk zoals de S-pro serie waarvan ik de S2 en S5 nog steeds bezit met Nikor-lenzen. Vroeger had fuji de fantastische grootformaat camera, die leek op een iets te groot uitgevallen 35 mm model. 

 • Decay #3 ; Verval van't Stad 3: School de Merode

  Ik zet hier iets neer ... de school de Merode huisde decennia lang in dit mooie pand, maar sinds enkele jaren is de school verhuisd en staat het gebouw leeg en te verkommeren, ik vrees dat ze het gaan afbreken. Ooit een levendige school, het gebouw geschonken door een mecenas. De school was bedoeld voor kinderen uit de lagere graad met leermoeilijkheden. De foto maakt deel uit van een serie bedoeld voor de VS (groepstentoonstelling rond stedelijk verval), illustratie van verval, ik weet dat het niet in vergelijking kan staan met bvb Detroit, maar wie goed kijkt ziet in Antwerpen steeds meer verval en verloedering. 

   

  HDRschooldecayhalfsize.jpg

 • Reflections on Christmas shopping ...

  refelection.png

  Deze candid foto is de eerste uit een serie "op zoek naar Kerstgevoel" die ik allicht zal posten in december-januari. Ik post niet meer zo regelmatig, omdat ik me meer en meer toespits op Flickr.com voor fotografie. Wat me steeds meer opvalt is dat Kerst een zuiver commercieel gevoel is geworden in bepaalde shopping centra en straten, maar in de meer eenvoudige winkelstraten valt me vooral de afwezigheid op van kerstversiering, ook bij particuliere woningen, waar twee jaar geleden nog uitbundige versiering aanwezig was is nu niets meer te zien. 

  Ik ga ook mijn fotoserie verderzetten over het verval van de stad en dan eerst en vooral over de Harmonie, eens een blikvanger in het Antwerpse, nu in puur verval, net zoals het aanliggende park en monument van componist Peter Benoit. Ik zou zeggen van zielig naar ronduit schandalig. Maar verval kan ook mooi zijn, vanuit fotografisch perspectief dan. 

 • Verval van een stad ....

  nov2011 008hdr.jpg

 • HDRi from 6 Jpeg's. November's Pond.

  Deze HDR is gemaakt van 6 jpeg's genomen met de Canon SX120 op geplaatst op een omheining. De fot os bewerkt in HDR software en later met PS cs5 afgewerkt met aanpassing van contrast en een kadertje en logo. Ik ben ondertussen er in geslaagd om PS ook op de netbook te plaatsen en ondanks het slechts 1 gb RAM geheugen werkt het bijzonder goed en snel. Ook HDR's gaan vrij vlot, het is niet zo dat een 4Gb RAM dsektop of laptop het zo veel beter doet dan zo een klein ding. (de processor speelt ook een vrij grote rol).

  Ik heb de verlichtingstrapjes manueel gemaakt door aan het wieltje te draaien van de sluitertijd, zodat f-waarde constant bleef alsook de scherpstelling op manueel gezet.

  HDRiBrilschans3nov2011.jpg