• Antwoord BBQ stad Antwerpen (A. Politie)

  Geachte heer

   

  De reinheid en opkuis rond de BBQ is een zaak voor de parkwachters en de groendienst. Politie kan wel optreden als er overlast bezig is, zoals afval opstoken, lawaaihinder of lastig vallen van andere parkgebruikers. Daarom is het wel belangrijk dat wij vaststellingen kunnen doen op het moment zelf. U kan dan altijd ons gratis nummer 0800 123 12 bellen, zodat wij iemand kunnen sturen.

   

  Met vriendelijke groeten

   

  De Blauwe Lijn

 • Valavond, HDR van 6 jpg's.

  Deze HDRi is samengesteld uit 6 jpg's genomen van een omheining, dus zonder statief bij 100 iso. Alleen de bladeren bovenaan geven een ghost-opname. De HDR is niet bijgewerkt in Photoshop of Gimp of verder ontwikkeld. 

  HDR valavond.jpg


 • Mortsel bant alle andere dialecten....

  Door een recente wijziging van het gemeentereglement te Mortsel is er overgegaan om de verkeersborden eentalig te maken in het Mortsels.  Dit kan echter tot problemen leiden bij Antwerpenaars die de grens oversteken zonder zich te realiseren dat het Antwerps geen universele taal meer is. Het Antwaarps of beter gekend onder 'Metropolitaans plat Vloms' is niet meer wat het was en moet steeds meer wijken voor Russisch, arabisch, Pools en Roemeens. Om dat te voorkomen nam Mortsel een drastische maatregel, eentalige reglementen en verkeersborden.  De eeuwige CD&V meerderheid nam dus een regel rechtstreeks afkomstig uit het verkiezingspamflet van het Mortsel's Belang. 

  Mortsels dialect.jpg


 • We like to thank the city of Antwerp ... Dank U stad voor het geschenk ...

  De plaatselijke bewoners wensen de stad te bedanken voor het mooie vergiftigde geschenk van de plaatselijke barbecue ... nog nimmer hebben de mensen zo eendachtig van gedachten kunnen wisselen, mensen praten met elkaar, wat een prachtig spectakel dit al moge zijn ... dit is het resultaat van enkele uurtjes pret door de overgedisciplineerde nieuwe antwerpenaars die we mochten ontvangen, men deed zelf de moeite om de gesloten brug terug te openen om hen toe te laten ons allen te vergasten op dit enige mooie stilleven een ware Morandi waardig of zelfs één die dichter bij ons stond een Pieter Claesz, een meester uit de gouden eeuw der nederlanden. Voor dit zullen we zelfs hun  pesterijen en vandalisme door de vingers zien. (Let vooral op de LEGE vuilbak(ken))... (ps ik heb deze foto's en link ook doorgezonden naar het stadsbestuur, eens kijken of er enige reactie komt ... )

   

  Bild 091.jpg

   

  Bild 092.jpg

   

  Bild 094.jpg

   

  Bild 095.jpg

   

  Bild 098.jpg

   

  Bild 099.jpg

   

  Bild 100.jpg

   

  Bild 102.jpg


 • Escalatie en confrontatie

  "In enkele dagen tijd ben ik tweemaal in confrontatie gegaan met allochtonen (lees jonge marrokanen), dat was een behoorlijke test voor het onder controle houden van lichaam en geest.  Op een gegeven moment waren het vijf opgefokte gasten die alles deden om de gewone wandelaars te pesten door middel van geweld en daarna gingen ze de plaatselijke fauna ook al te lijf.  Iedereen die dan passeert doet of er niets gebeurd is of houdt het hoofd naar beneden en loopt spitsroede, doel bereikt van die hersenloze idioten.  Toen ik er passeerde deden ze niets maar als ik ver genoeg was gooiden ze met allerlei zaken in mijn richting, ... ik heb één van die objecten opgeraapt en recht naar één van hen geworpen. Dan ben ik op hen afgestapt en begonnen ze in het Arabisch te schelden, maar toen ik perfect liet weten dat ik verstond  wat ze zeiden gingen ze steeds verder achteruit.  Taktiek van die kerels is het in groep pesten van voorbijgangers en zichzelf sterk te voelen door een bende te vormen met het arabisch als geheimtaaltje. 

  De zaken in het Antwerpse en vooral Berchem zijn al een tijdje aan het escaleren sinds de stad hier een barbecue heeft geplaatst.  Een eens rustige buurt wordt nu overspoeld door allerlei allochtone groepen en brengt allerlei problemen mee zoals drugshandel en afdreigingen.  Bewoners worden tot in hun appartementen bedreigd om onduidelijke redenen en de bewoners beginnen het stilletjes beu te worden.  Ik heb dan ook een cursus zelfverdediging voorgesteld voor uitsluitend autochtone bewoners, mijn systeem houdt allerlei wapens in die kunnen ingezet worden om de woning, uw leven en familie te verdedigen. "  (uit ; The Right to Fight Back) (http://therighttofightback.skynetblogs.be/

  IMG_0471gimped.JPG

  nultolerantie.jpg

 • Herfstkleuren

  De foto's van gisteren zijn genomen op 1 oktober 2011, ik dacht eerst eind augustus maar de exif info liegt niet. (als je toestel juist ingesteld staat ...).

  Hier een HDR'tje van  ... de tijd van't jaar ...

  IMG_0466HDR.jpg


 • Antwerpse Rook in B&W

  Ja, de laatste barbecue-dag van de zomer leverde enkele interessante beelden op en commentaren van buurtbewoners.  85% van de ondervraagde buurtbewoners vinden de barbecue een overlast en de meeste mensen zeggen daar graag bij dat de barbecue niet echt bedoeld is voor de buurt maar voor grote groepen allochtonen die de buurt overspoelen. Geruchten gaan ook de ronde dat de barbecue niet eens bedoeld was voor het Brilschanspark maar voor Borgerhout, maar daar vreesde men voor OVERLAST ... <zoals alles in Antwerpen ontspoort de zaak en laat men de boel op zijn beloop.  Dat doet me denken aan een syndicus-bedrijf uit het Antwerpse, nml Lamy, die laten de te beheren gebouwen ook letterlijk aan hun lot over, het Antwerpse gemeentebestuur heeft duidelijk een voorbeeldfunctie !

  BRUG 2 B&w.jpg

   

  BRUG IN TEGENLICHT.jpg