• Ode aan de zomer ....

  Ik hoop maar dat iedereen begrijpt dat de titel niet al te letterlijk genomen moet worden ... maar toch ben ik behoorlijk tevreden over de zomer zoals deze nu is.  Mooie tijd om bij te lezen, de beste zomer ooit zal hij niet worden maar hij is mooi op weg ... 

  Waarom deze foto en hoe ? Ja, het regende vandaag en ik had de kleine samsung op zak, ik kreeg plots een flash-back van mijn tijd op sint-Lucas te Brussel en mijn discussie met een van de fotografie leerkrachten of hoe noem je dat ?  Ik had zo een mooie barietafdruk van een straat in Brussel, compleet verlaten en knap licht, maar ergens  stond er centraal in de foto een plataan die vruchten droeg, zoals hier.  Volgens de dienstdoende docent ( zo heten ze dus) had ik problemen gehad bij het ontwikkelen, want op de foto stonden luchtbellen ... ik wist wel dat het die bollen van de plataan waren, maar een pro overtuigen van zijn ongelijk is een moeilijke zaak. Nu zie ik plots weer de scene die zich toen afspeelde ... Ik heb de grafiek wat aangepast in photoshop om een zuiver z/w effect te  krijgen, maar het gaat degelijk om een kleurenfoto. Silhouetten uit een verleden dat me toch nauw aan het hart ligt, de mooiste tijd van mijn leven eigenlijk. 

  Ode aan de zomer 2011.jpg • Vandaag viel het nog enigszins mee ...

  Vandaag was aleszins beter dan gisteren wat het weer betreft.  Gisteren was het vaak niet mogelijk te fotograferen zonder hoge iso-waarde of lichtsterke lens.   En dan zat er nog een boek in mijn hoofd, dat leek er allemaal zo uit te rollen onderweg, maar als je het tracht te benaderen met pen en papier of tekstverwerker is het er niet meer zoals het was. Inspreken in een voice-recorder is ook al geen optie.  Het is zo een beetje als Julia Cameron in haar boeken beschrijft.  Ik kreeg diverse versies door mijn brein van goedaardig over kwaadaardig en alles tussen in. Zelfs de dialogen waren erg pittig en ik moet zeggen dat ik er het een en ander toch van heb kunnen neerschrijven, maar het mist de intensiteit van het origineel.  De foto's van de bomen heb ik zodanig ontwikkeld zoals ik ze me heb voorgesteld in mijn geestesoog. Ik heb vaak dat ik iets schilder of teken en dat ik goed weet hoe het er moet uitzien, lang op voorhand, maar dat het materiaal me een andere weg opwijst.  Dan kap ik er meestal mee, dus heel veel werk is onafgewerkt en staat er al maanden, jaren te wachten op een vervolg dat er allicht nooit gaat komen.  Zo is er een prachtig stilleven dat al vijf jaar en half staat te wachten op een vervolg en gisteren heb ik het dan plots ergens weggestoken, reden ? ... bezoekers vragen steeds wanneer het af gaat zijn, maar ik weet heel goed dat het nooit af zal zijn, het voldoet niet aan mijn innerlijke oog. Ik weet dat ik hier al eens regelmatig een foto post die niet voldoet aan mijn eisen, maar dat ik ze post omdat ze voldoende zegt naar buiten toe ... 

  Bild 003.jpg

   

  Bild 022.jpg

   

  Bild 023.jpg


 • Kinderen luisteren toch nog ....

  Tegenwoordig is het al zwaar genoeg om waterhoen of iets dergelijks te zijn.  Krijg je al een eitje uitgebroed dan is er de stad die gif in het water dropt of mensen die je het leven zuur maken, laat staan ongedierte dat je kroost komt stelen.  Ok, dat gif was bedoeld voor die ratten, maar komt het toch lekker in onze vijver terecht. (samen met vuilbakken, fietsen, banden en een hoop andere rommel).  De kinderen van tegenwoordig zijn ook niet meer wat ze waren. Luisteren hoort er niet meer bij, maar met de nodige tactieken valt er iets aan te doen zoals je hier kan zien. Mijn boek 'Opvoeding van waterhoenen for Dummies' is verkrijgbaar in iedere betere boekhandel en op het internet als e-reader. 

  Bild 004.jpg

   

  Bild 005.jpg


 • Something completely different ... or not ?

  Gelet op de laatste postingen die ik heb gedaan is er duidelijk verandering noodzakelijk in deze regio (Antwerpen).  Om de plaatselijke ex-reclameman , nu burgemeester te vervangen is een sterke kandidaat nodig.  Vermits het stadsbestuur duidelijk uit ganzen bestaat is deze dame de juiste kandidate om in het voetspoor te treden van haar twee vrouwelijke voorgangsters. Ze is het over één zaak eens, de groenen liggen uit de coalitie, groen is er al genoeg zoals duidelijk te zien.  Hopelijk komt er snel verandering in de zaak, want de reclamepanelen die de stad sieren sinds Jans(s)en I , zijn we meer dan beu.  Desinformatie in de ganse stad en op elke plaats. 'Vooruit met de Eend ' is de slogan van onze nieuwe burgermoeder. 

  duck01.jpg


 • Kaalkap gaat verder te Berchem.

  De kaalkap gaat rustig verder in de parken rondom Antwerpen.  De aanzet was een voorjaarsstorm jaren geleden en blijkbaar is dat de inspiratie om zoveel mogelijk hout te verzamelen.  In dit park is men er drie en een half jaar geleden aan begonnen om een groot aantal gezonde bomen te kappen en een reeks ziekelijke boompjes te planten, sommigen zijn al driemaal uit de grond gehaald ... De echte stevige mooie bomen gaan er voor een deel aan.  Voor een groot bos is dat aan te nemen vanuit bosbouwkundige principes, maar voor een klein park is dat echte kaalslag.  Blijkbaar had de stad een vergunning voor het kappen van 23 canada populieren om dubieuze redenen aangevraagd, maar hier zijn heel wat meer dan 23 bomen geveld.  Dat het om oude en zieke bomen zou gaan is een pertinente leugen gelet op de foto's zie je ook een reeks jonge boompjes die geveld zijn.  Misschien is het van een ecofascistische aard, want het gaat om niet-inheemse soorten en dat is iets waar de groenen duidelijk niet mee kunnen leven. Het is wel bedenkenswaardig dat juist de partij die alochtonen verdedigd juist zo fanatiek tegen uitheemse soorten is. (duidelijk een geval van specieïsme). 

  Het enige grappige is dat de stad uit gemakzucht nadarhekken gebruikte met een stormwaarschuwing waar het zomer was en haast dertig graden(op het moment van de eerste werken; niet op de foto's die zijn op verschillende dagen gemaakt). Eén domme fietser dacht er het zijne van en gebruikte domweg zijn gezond verstand en reed voorbij de hekken en kwam haast onder een vallende boom terecht. (het is eigenlijk spijtig dat het niet effectief gebeurde ... wat had dan de uitleg geweest ?!).  De fietser kreeg een scheldtirrade te verwerken van de kaalkappers en gelijk hadden ze, het was ten slotte een hevige storm die plaatselijk door Berchem trok, gepaard  met blauwe lucht en felle zon ....Verstomd.

  boskap6.jpg

   

  Biboskap0.jpg

   

  boskap2.jpg

   

  boskap3.jpg

   

  boskap5.jpg

   

   

   

   

   

  Boskap1.jpg

  boskap4.jpg

   

   

   

   

 • Rattengif in het water

  Enige tijd geleden plaatste de stad enkele plastic buizen met gif om knaagdieren te verdelgen. Maar dat is blijkbaar niet correct gedaan, want het gif ligt nu in het water, tussen de jonge vogels en de vissen.  Het kan ook zijn dat onverlaten het gedaan hebben, want daar is op dit moment geen gebrek aan. 

  't Stad is van Iedereen geldt dus niet voor bepaalde soorten.....

  gif in het water2.jpg

   

  gif in het water.jpg

  Foto's zijn vergrootbaar door er op te klikken !

 • Reiger op geïmproviseerde jachtplaats

  Deze Reiger is een echte pro in de visvangst en heeft een opmerkelijke jachtplaats ingenomen, namelijk een verlaten nest van meerkoeten.  Zo kan hij nu jagen vanop het midden van de vijver. 

   

   

  Reiger op jachtplaats.jpg

  Klikken op de foto om te vergroten !!

 • Expert ter plaatse gekomen Larus Ridibundus L.

  Na enige tijd zonder fontein te zitten heeft de stad Antwerpen eindelijk een expert ter plaatse gezonden om het spul te repareren.  De expert kwam snel ter plaatse na de administratieve romslomp te hebben doorlopen en heeft zich een weg gebaand door de vallende bomen. Na een grondige studie kwam hij tot de conclusie dat hij er zelf niets van snapte en ging er vliegensvlug vandoor.  Mijn idee is dat men ze in het stadhuis ziet vliegen !!

  expert ter plaatse.jpg