• Eenvoud siert ...

  Deze witte eend is een toonbeeld van hoe eenvoud best mooi kan zijn én niet iedere eend is een mandarijneend of kan een zwaan worden zoal s in het populaire sprookje. KLIK op de afbeelding om te vergroten.

  eendje eenvoud siert.jpg


 • Help mamma verdrinkt ....

  Ja baby meerkoet of is het al kleuter ziet mamma letterlijk onder-duiken en vraagt zich terdege af waar ze gebleven is, in de volgende foto gaat hij zelf op onderzoek uit, maar mams is alweer opgedoken. (foto's zijn de eerste met de fuji finepix S4000 die de beschadigde Olympus sp800 vervangt (door ongeluk)).

  Nu ja, foto 1 is eigenlijk foto 2 .... dus draai uw scherm op zijn kop en ... 

  mamma02.jpg


  mamma01.jpg


   

   

   

   


 • Konijntje bij valavond

  Deze foto is gemaakt bij zeer zwakke lichtomstandigheden met de tele op 450 mm, de camera is de Fuji Finepix S2pro, een omgebouwde Nikon D100. De camera was in de losse hand gehouden op iso 800.

  konijntje.jpg


 • Blauwe Reiger in bos van waterlelies.

  Een vaste klant in het Brilschanspark, de Blauwe Reiger, hier in of beter op een plateau van waterlelies ... 

  In de vijver zou heel wat vis zitten en in de winter zie je ook een vast aantal aalscholvers en meer zeldzaam futen en dodaars.

  blauwe reiger.jpg


 • Schoone Blomme ...

  Die pioniersplanten langs de braakliggende terreinen zijn vaak de moeite meer dan waard om eens de camera op macro stand te zetten. Het probleem met deze bloem was dat ze geen seconde wou stilstaan, dus heb ik ze maar tegen haar wil vastgehouden en later terug vrij gelaten natuurlijk, mijn carrière als bloemencrimineel heeft dus een nieuwe fase bereikt. 

  Volgens de politiewoordvoerder is dat echter kleine criminaliteit en mocht ik beschikken, nu ja de grote criminaliteit gebeurde achter mij op het zelfde moment, daar gingen een massa grote en gezonde bomen tegen de vlakte, later daarover meer. 

  schoone Blomme.jpg


   

 • Veranderende lucht ... Changing sky ... Skywatch Friday Posting:

  Bild 001hdr.jpg

   

  Wat een veranderende dag vandaag het ene moment schijnt de zon, dan regen en onweer, dan blauwe lucht, dan grijs en donker allemaal in minder dan enkele minuten !

  Changing skies dominated the day, from sunny to cloudy, from blue to rainy and heavy thunder and lightning. Want to see more skies go to : SKYWATCH

  Bild 003hdr.jpg

 • Hopla, daar gaat ze of vliegt ze ?

  Ik kon het niet laten om deze dame in actie te schieten ... de zwaartekracht overwonnen zowel bij deze dame als met mijn lens... 

  Hopla !.jpg


   

 • Bloem met insect. RAW bewerkt in PS CS5

  Mijn zoomlens (105-450 mm) heeft voor het eerst de buitenlucht mogen aanschouwen, dus eerst testdraaien en het was bijzonder leuk met die snelle lens, een aantal mooie cadidopnames kunnen maken, allemaal in RAW formaat. (enkele jpegs voor snel schieten waren er ook bij en om te bracketten.) Eén nadeel is wel dat de fuji met die lens nog meer in het oog springt dan ervoor al het geval was, vandaar mijn terughoudendheid om het toestel mee naar buiten te nemen. Ook een geschikte fototas vinden voor het geheel is niet evident geweest, hij past alleen in een rugzak. Deze opname is genomen in normale modus (geen macrostand) op enkele meters afstand van het onderwerp. Ik heb de bloem centraal gekozen en het insect en de achtergrond onscherp gehouden. Alleen het kader en onderschrift zijn in photoshop bijgevoegd de foto is ontwikkeld in camera Raw.  Ondertussen heb ik de kneepjes van PS weer onder de knie en nog iets nieuws ontdekt daarbij... 

  Bloem met insect.jpg

 • Eens iets anders ...

  Nu maar eens een video van Westy, de zingende West Highland Terrier .... 's avonds wil hij niet naar buiten en verstopt hij zich onder het bed, dan moeten we noodgedwongen de beginmelodie spelen van SOS Piet ... dan maar eerst komt hij tevoorschijn, hij is trouwens een echte tv-kijker ... laten we zeggen dat hij interactief omgaat et het medium televisie .... kijk maar op de you tube video ....

  IMG_0006 (Medium).JPG

  +

 • Een bewerkt bloemetje ....

  Gisteren problemen met adobe PS, mar het komt terug via de GIMP, die ken ik nog wel ... alleen is de imprint van de datum verkeerd, maar daar wens ik niet aan te beginnenn dus de datum zal nog wel een tijdje op 02/2011 blijven staan ...

   

  wilde bloem bewerkt ps.jpg


 • Eerste posting na ongeval, Skywatch Friday.

  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om opnieuw te posten, gisteren voor het eerst op het filosofische blog en nu hier. Ik wou gisteren al posten maar ik had geen benul meer hoe ik met Photoshop werkte voor het ongeval, ik heb me even blind gestaard op het programma, maar ik kon niet meer achterhalen wat ik al maanden automatisch deed. Dus heb ik gekozen voor de HDR software en een lucht voor skywatch. Die software lijk ik wel nog te beheersen .... ik ben dus een stukje fotografische kennis kwijtgeraakt, samen met wat geheugen ... Ik ben wl blijven fotograferen, maar met een ander doel dan ze te posten, namelijk als referentiemateriaal voor een aantal tekeningen en schilderijen, vermits tv en pc uitgesloten waren was ik 'gedoemd' om te lezen en te tekenen ... ik heb wel een aantal malen alle advies in de wind geslagen, wat ik meer doe ... maar dat ligt allicht aan mijn karakter. Het eerste dat ik me herinner is een discussie met de radioloog over een mogelijke fractuur van de dens axis (C2) (=draaier van de tweede nekwervel) alsook de optie van een subarachnoïdale bloeding, voor dat laatste was ik erg beducht. Ik weet wel zeker dat ik een erg lastige patiënt moet zijn, maar dat was ook mijn voornemen, moest ik eens in een ziekenhuis belanden ... Nu ja, het leven is al kort en het kan dan nog eens een verkorte versie worden, zonder enig toedoen van mijnentwege .... Ik ga nu maar verder lezen in de nieuwe van Umberto Eco ... of was het Nietzsche's bio ?? 

  Skywatch Friday

  skywatch.jpg