• De Weg, Brilschanspark, Berchem.

  Het heeft heel wat voeten in de aarde vereist eer dit meesterwerk tot stand is gekomen.  Men had het einde van de werken voorzien rond medio 2007, maar midden 2010 was er nog geen weg te zien. Dan in enkele dagen tijd lag hij er plots.  Nu men heeft meer dan 2 1/2 jaar door slijk en modder kunnen ploeteren voor dit kunstwerk. In de eerste fase was de weg zwart, maar dan enkele weken later roze, alsof het om een fietspad zou gaan, wat het zeker niet is.  Nu hebben we een wandelweg, met verlichting, maar wordt men er regelmatig afgereden door bromfietsers & snelle fietsers of door vrachtwagens van de groendienst. 

  De andere verharde paden zijn al aangetast door dezelfde ziekte en bevinden zich in een staat als die van voor de 'grote parkwerken'.  De feitelijke conclusie van de 'grote parkwerken' zijn vrij eenvoudig, veel rommel en grote kosten voor niets. De toestand van voor de werken was beter dan die van nu, zeker wat het uitzicht van de centrale vijver betreft.  Wat een PR stunt van het stadsbestuur moest zijn is weeral eens afgelopen met een sisser en met veel geknetter onder de omwonenden. Dat zal allicht komen door de ongevraagde en gewraakte barbecue. Verstomd

  de weg B&W contrast.jpg

 • Stilleven HDRi uit 6 jpg's en de normale belichte foto.

   

  NDR halo matrix.jpg

  HPIM3069 (Medium).JPG

   

  De bovenste is een HDR uit -1,-1/2,0,+1/2,+2/3,+1 foto's (jpg's). De onderste is de opname zoals de belichtingsmeter aangaf voor de normale belichting.  Het was niet mijn bedoeling om een groot scherptediepteveld te krijgen met f16 of  f22, maar ik wou het voornaamste object, de kwarts centraal stelen voor een HDRi-afbeelding ! De bewerking is de halomatrix-methode. 


 • Corgi toys, HDRi, tabletop.

  Mijn oudste stukje speelgoed een Corgi Toys wagentje M1.

  Toen hadden die wagentjes nog kwaliteit & gewicht ... 

  oldest toy.jpg

 • Heist met zicht op zeebrugge...

  Eéntje uit de oude doos, als HDR bewerkt. Nog genomen met de Minolta Z1. (3.2 Mpix).

  Heist.jpg

   

   

 • Parkbank, Z/W, HDRi

  parkbench02.jpg

  Hdri vertaald naar Z/W met enkele aanpassingen. 

 • Nachtopname, Z/W.

  detailatnight.JPG

  Het was weer een tijdje geleden dat ik een nachtopname maakte.  Met statief en HP Photosmart 850A + hond op wandel en dit  detail trof mijn oog aan het kruispunt Harmonie-Albert park.  Het is deel van het schakelstation voor trams op de Mechelsesteenweg.  De camera is al enkele jaartjes oud, maar wel goed voor opnames voor het internet en de enige bridge camera die HP maakte of heeft gemaakt. (8x optische zoom + 7 x digitaal).

  Het resultaat was het uitsplitsen van het RGB kanaal  en alleen het G-kanaal overgehouden. In de kanaalmixer had ik al wat geëxperimenteerd met het G-kanaal. Daarna bijstellen in "levels' en verder een kleine bijstelling in curves. 

 • Maanstraat

  maanstraat .JPG

 • Nazomer ...

  Indian summer.JPG

 • Herfstgloed

  Autumnglow.jpg

 • University junk.

  university junk.JPG

 • Ongeval ...

  Een ongeval dat er zat aan te komen al enkele weken, steeds gekraak van een oude jeneverbes en al die signalen werden genegeerd door de eigenaars.  Enkele jaren geleden viel al een deel op geparkeerde auto's en ditmaal een iets erger scenario voor de vierwielers. Het leuke was achteraf wel de acties van de brandweer en de politie.  De brandweer ging efficiënt te werk, maar de politie die ter plaatse kwam was een voorbeeld van 'kiekens zonder kop', spijtig dat ik het niet kon filmen, het was haast hilarisch. 

  Trouwens het duurde minstens 30 minuten eer er interventie kwam(de straat was wel voor de volle 100% versperd), maar dan wel met alle toeters en bellen.

  ongevallen boomblog.jpg

   

   

 • We are watching you !

   

  Wearewatchingyou.jpg

   

 • Parkeren Verboden, maar waar ??

   

  parkeren verboden .JPG

   

  Dat men in het Antwerpse goed is met het plaatsen van borden is alom geweten, ze terug opruimen heel wat minder, rond het Albertpark is het altijd een pretje qua nadarafsluitingen, hekken, borden en andere rommel. In de buurt rondom de Haringrodestraat kan men een handeltje opzetten met onnodige rommel van verkeersborden e.d. 

   

 • Verhuurt bijna alles ... ophalen is iets anders ...

   

  Eén week na de festiviteiten is dit toilet nog niet opgehaald, samen met enkele collega's, het zal niet dringend zijn, als u mij verstaat !

  Eerste opname met een back-up camera gekocht op e-bay voor 20€ (Canon A520). 

  verhuurt bijnaalles.jpg

   

   

 • Tegenlicht.

  HPIM0094.JPG