• Alex de houtduif-video....

  Als U op deze afbeelding klikt dan ziet U Alexander, de houtduif die ik vier jaar geleden in mijn tuin vond, een nestvlieder zonder pluimen. Tegen alle verwachtingen in bleef hij leven na dag & nachtvoeding en drank te verschaffen, zowat alle drie vier uur en warm houden... Besef van vogel zijn heeft ze niet (ja ze is eigenlijk Alexandra !!). Ze is vertrouwd met de kat & hond en twee andere vogels die ik gewond en vergiftigd heb gevonden enkele jaren geleden. Enkele vogels heb ik kunne vrij laten, maar de deze zou géén kans maken. Als ze samen met de kat lig te zonnen is het inderdaad géén aanrader ... + ze heeft de nodige menselijke trekjes. Ze neemt elke zondag een bad, jawel alleen zondag's !! Ook is haar favoriete uurtje zowat rond 23-00.00u, 's nachts de straat bestuderen van achter de scandiaflex of achter de gordijn, kwestie van discretie....(video in AVI-formaat- Realplayer, MS-mediaplayer, enz...)avatar2

 • Haringrodestraat vervolg

  Vandaag zondag is de toestand in de Haringrodestraat weer op zijn best. Beide zijden volgeparkeerd, verkeer in beide richtingen en een lijnbus die absoluut géén weet heeft van de zone 30! Enige tijd geleden werden alle straten hier heraangelegd, maar men wist toen al dat ze zone 30 zouden worden door de talrijke scholen in de buurt. Wat men absoluut niet heeft gepland of willen plannen is een reeks van snelheidsremmers om de zone 30 af te bakenen en af te dwingen. Eigenlijk is het hele zone30 concept één grote leugen en volksbedrog. Op de meeste plaatsen veegt iedere automobilist er zijn voeten aan, vooral die op het snelheidspedaal. Op de meeste plaatsen kan je haast niet eens zien waar de zone30 begint of eindigt. In onze straat is het snelheidsbeperkingsbord gewoon verstopt achter een parkeerverbodsbord... De overheid heeft de bevolking maar weer eens iets voorgehouden dat geen steek blijkt te houden achteraf. De gemeenten waren niet eens voorbereid op de nakende regelgeving & achteraf heeft men de goedkoopste maatregelen genomen. Maw luister naar wat we beloven en kijk vooral niet naar onze daden.

  PICT0001(2) (Medium)

  kijk vooral eens naar de ruimte die hier over is om verkeer in beide richtingen door te laten & hoe een lijnbus daar dan doorkomt tegen hoge snelheid, want dat is dus precies wat ze doet, kamikazewerk.... De voertuigen aan de rechterzijde staan dus fout geparkeerd vermits het vandaag de 8è juli is ...

  ((c)foto Erblos Project 2007/7.)

 • De Lijn in de Haringrodestraat ...

  Sinds enige tijd is de Isabellalei heraangelegd en is de rijrichting omgedraaid voor alle verkeer. Om dat op te vangen heeft men maar het idee opgevat dat De Lijn ipv de Isabellalei te nemen nu door de haringrodestraat moet. Als de situatie normaal zou zijn in de Haringrodestraat dan zou er niets mis zijn, maar de Haringrodestraat heeft een geschiedenis van vele jaren foutparkeren. Meestal staat de straat langs beide zijden vol geparkeerd terwijl er beurtelings parkeren geldt. De Lijn houdt zich absoluut niet aan de zone 30 die geldt in de ganse buurt, eerder zone 70 !! 's Avonds is het er eerder een race circuit ipv een zone 30. Als men via de zonnewijzerstraat de Haringrodestraat wil inrijden kan men best voorbereid zijn op het ergste, want op de voorang van rechts moet men niet rekenen. Ik persoonlijk neem mijn voorang, vermits het een zone 30 is moeten ze normaal gezien kunnen remmen... Wie instaat voor al die briljante ingevingen in de stad weet ik niet, maar de laatste tijd zijn er toch enkele ongelooflijk debiele geesten aan het werk. Neem nu de verkeersituatie aan het Middelheimziekenhuis, iedereen moet richting ziekenhuis rijden ipv rechtdoor, en dan ... waarheen meneer de genie ? Nergens enige aanwijzing, verplichte opname ?? Ik kan de heer of mevrouw die de zaken ter bevordering van de doorstroming van De Lijn behartigd vast aanraden om steeds verder te rijden tot aan het departement psychiatrie, ik wacht hem/haar alvast op voor enige electroconvulsietherapie, zonder anesthesie wel te verstaan !!

  P1000026 (Medium)

  (c) foto Erblos project 2007/7.

 • Zielige zomerstart...

  Vandaag een kijkje gaan nemen bij de speeltuin. Géén kat te zien, laat staan kinderen ... Alles verlaten en een lege melkerij op de achtergrond. Eigenlijk nog zieliger dan de stormdagen na kerstmis 2006.

  correct005 (Small)

   

 • Daar is de zomer ....

  De zomer van Antwerpen anno 2007 is al goed begonnen ...

  correct004 (Small)

  (c) foto: Erblos Project 2007/07